0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Domáce cestoviny so šampiňónmi

Rustikálne sýte jedlo, z ktorého budete mať radosť.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

58 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

V strednom kastróle rozpustite maslo, pridajte 1 kopcovú lyžicu hladkej múky a za stáleho miešania vytvorte zápražku. Mlieko zohrejte (aby bolo vlažné) a postupne prilievajte k zápražke. Za stáleho miešania metličkou vymiešajte jemný bešamel. Pridajte horčicu, osoľte a okoreňte.

2. krok

Do veľkej misky preosejte múku, pridajte vajíčka a vidličkou vypracujte tuhšie cesto. Zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte 10 minút odpočívať v chladničke.

3. krok

Šampiňóny pokrájajte na štvrtinky. Petržlenovú vňať oberte zo stopiek a nasekajte na jemno. Na väčšej panvici zohrejte 2pl olivového oleja a šampiňóny orestujte. Pridajte pripravený bešamel, petržlenovú vňať a dochuťte soľou a korením.

4. krok

Vo veľkom kastróle priveďte k varu veľké množstvo poriadne osolenej vody. Cesto rozdeľte na 4 rovnomerné kusy, vyvaľkajte na plátky a nasekajte na centimeter široké prúžky. Vhoďte ich do vriacej vody a varte 2-3 minúty. Vytiahnite, preceďte cez sitko a vhoďte do omáčky. Premiešajte opatrne aj s omáčkou, dochuťte soľou a korením.

5. krok

Servírujte na plytké taniere, ozdobte petržlenovou vňaťou.

Komentáre