Domáce cestoviny so šampiňónmi
Rustikálne sýte jedlo, z ktorého budete mať radosť.

- 3 ks vajcia
Vajcia34 receptov
- 260 g hladká múka
Hladká múka30 receptov
- 250 g šampiňóny
šampiňóny21 receptov
- 10 g petržlenová vňať
Petržlenová vňať45 receptov
- 200 ml plnotučné mlieko
Plnotučné mlieko7 receptov
- 5 g dijónska horčica
Dijónska horčica9 receptov
- 50 g maslo
Maslo161 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
Postup prípravy receptu
V strednom kastróle rozpustite maslo, pridajte 1 kopcovú lyžicu hladkej múky a za stáleho miešania vytvorte zápražku. Mlieko zohrejte (aby bolo vlažné) a postupne prilievajte k zápražke. Za stáleho miešania metličkou vymiešajte jemný bešamel. Pridajte horčicu, osoľte a okoreňte.
Do veľkej misky preosejte múku, pridajte vajíčka a vidličkou vypracujte tuhšie cesto. Zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte 10 minút odpočívať v chladničke.
Šampiňóny pokrájajte na štvrtinky. Petržlenovú vňať oberte zo stopiek a nasekajte na jemno. Na väčšej panvici zohrejte 2pl olivového oleja a šampiňóny orestujte. Pridajte pripravený bešamel, petržlenovú vňať a dochuťte soľou a korením.
Vo veľkom kastróle priveďte k varu veľké množstvo poriadne osolenej vody. Cesto rozdeľte na 4 rovnomerné kusy, vyvaľkajte na plátky a nasekajte na centimeter široké prúžky. Vhoďte ich do vriacej vody a varte 2-3 minúty. Vytiahnite, preceďte cez sitko a vhoďte do omáčky. Premiešajte opatrne aj s omáčkou, dochuťte soľou a korením.
Servírujte na plytké taniere, ozdobte petržlenovou vňaťou.