0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Domáce sépiové tagliatele s restovanými krevetami na cesnaku s chilli a vnaťkou

Recept od Strapka a Michnu. Svieža pasta, ktorá chutí ako more. Ak máte radi krevety, určite si ho pripravte.

Domáce sépiové tagliatele s restovanými krevetami
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
20 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Pripravte si cesto. Klasický taliansky spôsob, je zapracovávať žĺtka do múky vidličkou, ak však máte robot na výrobu cesta, použite ho. Najjednoduchší spôsob je pripraviť cesto v stojacom mixéri. Vlejte doň žĺtka, pridajte múku, pridajte lyžičku sépiového farbiva a zapnite na vysoké otáčky. Pokiaľ sa cesto prilepí hore, na chvíľu mixér zastavte, silikónovou miešačkou ho stlačte dolu a proces opakujte. Následne cesto vyklopte na pracovnú dosku, zmieste do hromady, zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 20 minút odpočinúť.

2. krok

Medzi tým dokončite prípravu. Cesnak aj chilli očistite a nasekajte na jemno. Z petržlenovej vňate oddeľte lístky od stopiek, tie nasekajte na jemno. Parmezán nastrúhajte. Dajte zovrieť vyšší kastról s osolenou vodou, do ktorej nalejte vývar.

3. krok

Cesto vyberte, rozdeľte na 4 menšie časti a rozvaľkajte na tenké pláty. Pokiaľ máte strojček na cestoviny, použite ho. Cesto vyrolujte na pláty hrubé necelý milimeter a narežte na tagliatelle. Pokiaľ ho nemáte, môžete použiť valček na cesto. Pláty potom musíte na tagliatelle narezať dlhým nožom. Dbajte na to, aby cesto malo súmernú hrúbku. Tento spôsob je pracnejší, ale dá sa to zvládnuť.

4. krok

V kastróle s vodou uvarte čerstvé cestoviny. Bude to trvať maximálne 3 minúty. Cestoviny sceďte, pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte.

5. krok

Na väčšej panvičke rozohrejte olivový olej a sprudka na ňom opečte krevety z oboch strán. Pridajte píniové oriešky, cesnak, chilli aj petržlenovú vňať. Premiešajte a pridajte uvarené tagliatelle. Ochutnajte, dochuťte soľou a korením. Pridajte rukolu a zľahka premiešajte. Ak sa vám zdajú suché, prilejte trochu vody v ktorých ste varili cestoviny.

6. krok

Servírujte do hlbokých tanierov, pokvapkajte kvalitným olivovým olejom a posypte parmezánom.

Komentáre