Domáce sépiové tagliatele s restovanými krevetami na cesnaku s chilli a vnaťkou
Recept od Strapka a Michnu. Svieža pasta, ktorá chutí ako more. Ak máte radi krevety, určite si ho pripravte.
Porcie Čas prípravy
4osoby 20minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 20minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Pripravte si cesto. Klasický taliansky spôsob, je zapracovávať žĺtka do múky vidličkou, ak však máte robot na výrobu cesta, použite ho. Najjednoduchší spôsob je pripraviť cesto v stojacom mixéri. Vlejte doň žĺtka, pridajte múku, pridajte lyžičku sépiového farbiva a zapnite na vysoké otáčky. Pokiaľ sa cesto prilepí hore, na chvíľu mixér zastavte, silikónovou miešačkou ho stlačte dolu a proces opakujte. Následne cesto vyklopte na pracovnú dosku, zmieste do hromady, zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 20 minút odpočinúť.
  2. Medzi tým dokončite prípravu. Cesnak aj chilli očistite a nasekajte na jemno. Z petržlenovej vňate oddeľte lístky od stopiek, tie nasekajte na jemno. Parmezán nastrúhajte. Dajte zovrieť vyšší kastról s osolenou vodou, do ktorej nalejte vývar.
  3. Cesto vyberte, rozdeľte na 4 menšie časti a rozvaľkajte na tenké pláty. Pokiaľ máte strojček na cestoviny, použite ho. Cesto vyrolujte na pláty hrubé necelý milimeter a narežte na tagliatelle. Pokiaľ ho nemáte, môžete použiť valček na cesto. Pláty potom musíte na tagliatelle narezať dlhým nožom. Dbajte na to, aby cesto malo súmernú hrúbku. Tento spôsob je pracnejší, ale dá sa to zvládnuť.
  4. V kastróle s vodou uvarte čerstvé cestoviny. Bude to trvať maximálne 3 minúty. Cestoviny sceďte, pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte.
  5. Na väčšej panvičke rozohrejte olivový olej a sprudka na ňom opečte krevety z oboch strán. Pridajte píniové oriešky, cesnak, chilli aj petržlenovú vňať. Premiešajte a pridajte uvarené tagliatelle. Ochutnajte, dochuťte soľou a korením. Pridajte rukolu a zľahka premiešajte. Ak sa vám zdajú suché, prilejte trochu vody v ktorých ste varili cestoviny.
  6. Servírujte do hlbokých tanierov, pokvapkajte kvalitným olivovým olejom a posypte parmezánom.