0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0

Dubákové rizoto s chrumkavou kačkou

Recept od Lozinského a Kunu. Veľmi výdatný recept, spája krémové rizoto a kačicu upečenú do chrumkava.

Dubákové rizoto s chrumkavou kačkou
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kačacie prsia očistite a osušte. Narežte kožu pozdĺžnymi rezmi tak, aby ste nezasiahli do mäsa, osoľte a okoreňte. Šalotku ošúpte a nasekajte na jemno. Dubáky očistite a nakrájajte na plátky (menšie kúsky nemusíte krájať vôbec). Strúčik cesnaku očistite a pretlačte. Predhrejte rúru na 200°C.

2. krok

Panvicu s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) postavte na sporák a bez oleja do nej vložte kačacie prsia kožou dolu. Zvýšte teplotu a nechajte nech sa tuk z kože prirodzene vypečie. Po približne 4 minútach prsia otočte na druhú stranu, aby sa celé mäso zatiahlo vo vypečenom tuku. Potom ich opäť obráťte kožou dolu a vložte do vyhriatej trúby na 7 – 8 minút. Prsia, ktoré takto pripravíte budú zvonka chrumkavé a vnútri šťavnaté a chutné.

3. krok

Vo vyššom kastróle rozohrejte polovicu masla a orestujte na ňom šalotku do sklovita. Pridajte ryžu a za stáleho miešania ju takto pražte asi 2 minúty. Následne vlejte víno, miešajte a vyvarte alkohol. Pridajte dubáky a postupne prilievajte vývar, až kým bude ryža uvarená „al –dente“. Na záver stiahnite z ohňa, pridajte cesnak, parmezán, zvyšok masla a poriadne premiešajte. Dochuťte soľou, korením, prikryte pokrievkou a nechajte 3 – 5 minút odpočinúť.

4. krok

Do hlbokého taniera servírujte rizoto, na vrch nakrájané kačacie prsia a ozdobte hoblinami parmezánu.

Náš tip

Kačacie prsia sa pri servírovaní podobajú hovädzím steakom. Aby ste neprišli o šťavy uzavreté vo vnútri, nekrájajte mäso hneď. Nechajte ho 5 – 8 minút po upečení odpočinúť. Na rozdiel od steaku, prsia nikdy nezakrývajte alobalom, inak prídete o chrumkavú kožu.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre