0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Dusený krk na víne a fazuľový hummus

Jeden z tých receptov, ktoré napriek jednoduchej príprave, pôsobia mimoriadne luxusne.

Dusený krk na víne a fazuľový hummus
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Stredná
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
150 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Hovädzí krk očistite, odstráňte šľachové časti a nakrájajte na veľké kusy. Tie osušte papierovou utierkou a poriadne osoľte. Cibuľu, cesnak aj mrkvu očistite. Cibuľu nasekajte na jemno, cesnak na tenké plátky a mrkvu na rovnomerné, tenké prúžky (1mm X 1mm X 10cm).

2. krok

Vo väčšom kastróle rozpáľte 1pl olivového oleja a mäso na ňom dôkladne skaramelizujte z každej strany. Musí mať výrazné hnedé stopy po karamelizácii. Tento proces bude trvať približne 5 – 7 minút. Mäso z kastróla vyberte na tanier.

3. krok

Do výpeku po mäse pridajte ďalšiu lyžicu oleja a speäte na nej na jemno nakrájanú červenú cibuľu. Keď bude už „do sklovita“, pridajte plátky cesnaku a premiešajte. Podlejte polovicou vína a priveďte k varu. Odparte alkohol a vráťte mäso do kastróla. Podlejte zvyškom vína a demiglacom. Pridajte na hrubo mleté čierne korenie a duste 150 minút na miernom ohni.

4. krok

Po uvarení mäso opatrne vytiahnite, do zvyšku redukovaného výpeku pridajte mrkvu a spolu zredukujte na konzistenciu sirupu. Po odstavení z ohňa dochuťte soľou, korením a zjemnite maslom.

5. krok

Mäso môžete to omáčky opäť vložiť, pri servírovaní sa budú ohrievať spolu.

6. krok

Fazuľu vložte do mixéra, zapnite ho a cícerkom prilievajte olivový olej, kým spolu nevytvoria jemný krém. Pridajte 1čl citrónovej šťavy, Tahini pastu, Tabasco, horčicu, dochuťte soľou a korením.

7. krok

Na tanier servírujte krémový hummus z bielych fazúľ, na vrch ukladajte kusy hovädzieho vo vínovej omáčke s prúžkami mrkvy.

Komentáre