4
Hlasov: 1
Hodnotenie: 4
Vy:

Fazuľová

Hustá a sýta polievka výraznej chuti. Ideálna na pár dní, kedy nemáte čas variť a potrebujete rýchlo doplniť energiu.

4
Hlasov: 1
Hodnotenie: 4
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

64 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Cibuľu a šampiňóny očistite a nasekajte na jemno. V strednom kastróle s pokrievkou rozpáľte bravčovú masť a cibuľu na nej orestujte do sklovita. Pretlačte do nej cesnak a pridajte nasekané šampiňóny. Pridajte sladkú papriku, chilli, zľahka osoľte, okoreňte a restujte za stáleho miešania 2 - 3 minúty.

2. krok

Klobásu nakrájajte na malé kocky a pridajte do hrnca. Zemiaky očistite, nakrájajte na malé kocky a 2x prepláchnite studenou vodou. Pridajte ich do hrnca a zalejte vodou. Bložte bobkový list, priveďte k varu a varte prikryté 10 minút.

3. krok

Vyberte bobkový list, pridajte konzervu fazúľ aj s nálevom a nechajte prevrieť. Na záver dochuťte jablčným octom, soľou a korením.

4. krok

Servírujte ľubovoľne. Môžete ju vylepšiť čerstvými bylinkami, napríklad sekanou petržlenovou vňaťou.

Komentáre