Fazuľová
Hustá a sýta polievka výraznej chuti. Ideálna na pár dní, kedy nemáte čas variť a potrebujete rýchlo doplniť energiu.

- 200 g klobása
Klobása3 recepty
- 400 g červená fazuľa
červená fazuľa3 recepty
- 200 g zemiaky
Zemiaky67 receptov
- 120 g šampiňóny
šampiňóny21 receptov
- 2 pl bravčová masť
Bravčová masť3 recepty
- 1 ks cibuľa
Cibuľa72 receptov
- 3 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 1 ks bobkový list
Bobkový list20 receptov
- 1 pl mletá paprika sladká
Mletá paprika sladká5 receptov
- 1 čl chilli sušené
Chilli sušené6 receptov
- 400 ml voda
Voda11 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- 1 čl jablčný ocot
Jablčný ocot18 receptov
Postup prípravy receptu
Cibuľu a šampiňóny očistite a nasekajte na jemno. V strednom kastróle s pokrievkou rozpáľte bravčovú masť a cibuľu na nej orestujte do sklovita. Pretlačte do nej cesnak a pridajte nasekané šampiňóny. Pridajte sladkú papriku, chilli, zľahka osoľte, okoreňte a restujte za stáleho miešania 2 - 3 minúty.
Klobásu nakrájajte na malé kocky a pridajte do hrnca. Zemiaky očistite, nakrájajte na malé kocky a 2x prepláchnite studenou vodou. Pridajte ich do hrnca a zalejte vodou. Bložte bobkový list, priveďte k varu a varte prikryté 10 minút.
Vyberte bobkový list, pridajte konzervu fazúľ aj s nálevom a nechajte prevrieť. Na záver dochuťte jablčným octom, soľou a korením.
Servírujte ľubovoľne. Môžete ju vylepšiť čerstvými bylinkami, napríklad sekanou petržlenovou vňaťou.