Fazuľová
Hustá a sýta polievka výraznej chuti. Ideálna na pár dní, kedy nemáte čas variť a potrebujete rýchlo doplniť energiu.

- 200 g klobásapolotvrdáKlobása3 recepty
- 400 g červená fazuľakonzervovanáčervená fazuľa3 recepty
- 200 g zemiakyZemiaky66 receptov
- 120 g šampiňónyšampiňóny18 receptov
- 2 pl bravčová masťBravčová masť3 recepty
- 1 ks cibuľaväčšiaCibuľa67 receptov
- 3 ks cesnakstrúčikCesnak124 receptov
- 1 ks bobkový listBobkový list16 receptov
- 1 pl mletá paprika sladkáMletá paprika sladká4 recepty
- 1 čl chilli sušenéChilli sušené6 receptov
- 400 ml vodaVoda10 receptov
- soľSoľ245 receptov
- čierne koreniečierne korenie140 receptov
- 1 čl jablčný ocotJablčný ocot18 receptov
Postup prípravy receptu
Cibuľu a šampiňóny očistite a nasekajte na jemno. V strednom kastróle s pokrievkou rozpáľte bravčovú masť a cibuľu na nej orestujte do sklovita. Pretlačte do nej cesnak a pridajte nasekané šampiňóny. Pridajte sladkú papriku, chilli, zľahka osoľte, okoreňte a restujte za stáleho miešania 2 - 3 minúty.
Klobásu nakrájajte na malé kocky a pridajte do hrnca. Zemiaky očistite, nakrájajte na malé kocky a 2x prepláchnite studenou vodou. Pridajte ich do hrnca a zalejte vodou. Bložte bobkový list, priveďte k varu a varte prikryté 10 minút.
Vyberte bobkový list, pridajte konzervu fazúľ aj s nálevom a nechajte prevrieť. Na záver dochuťte jablčným octom, soľou a korením.
Servírujte ľubovoľne. Môžete ju vylepšiť čerstvými bylinkami, napríklad sekanou petržlenovou vňaťou.