0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Feniklový krém s mandľami

Zamatovo jemná polievka, vhodná k oslavám.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
50 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Fenikel prepláchnite vodou, odkrojte vrchné časti, vyrežte hlúbok a vňať odložte na ozdobu. Zeleninu očistite a pokrájajte. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno. Do väčšieho kastróla vložte petržlen, zeler, šampiňóny, odrezky z feniklu, bobkový list, nové a celé čierne korenie. Zalejte studenou vodou, priveďte k varu, znížte teplotu a varte 30 minút.

2. krok

Po uvarení vývar sceďte, vyberte uvarený zeler, petržlen a odložte ich bokom (zvyšok môžte zahodiť). Vo väčšom kastróle roztopte maslo, pridajte doň cibuľu a restujte do sklovita. Pridajte cesnak, fenikel a za stáleho miešania restujte 1-2 minúty. Zalejte 800ml vody, osoľte, okoreňte a priveďte k varu.

3. krok

Na veľkú panvicu (bez oleja - na sucho) vysypte mandle a za stáleho pohybu s panvicou, mandle opekajte 3-5 minút. Vložte do polievky.

4. krok

Varte, kým bude fenikel mäkký. Rozmixujte do jemna, prilejte smotanu, nechajte na krátko prevrieť a stiahnite z ohňa. Dochuťte soľou, korením a jablčným octom.

5. krok

Servírujte do polievkových misiek, ozdobené feniklovou vňaťou.

Komentáre