0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Filet zubáča s tekvicovou kašou

Veľmi jednoduchý a rýchly recept na chutnú rybku.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Filety zubáča nakrájajte na 4 porcie. Osoľte, zľahka okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Rúru vyhrejte na 180°C a z povrchu ryby opatrne otrite zvyšnú soľ.

2. krok

Na väčšej panvici s kovovou rúčkou rozpáľte polovicu masla a vložte doň filety. Po 1 minúte podlejte vínom, pridajte tymián a vložte do rúry dopiecť na 4-5 minút. Keď bude mäso zubáča biele, znamená to, že je hotový.

3. krok

Tekvicu hokkaidó umyte, rozrežte a nasekajte na kocky. V strednom kastróle s pokrievkou ju uvarte v menšom množstve osolenej vody do mäkka. Preložte ju do mixéra spolu s maslom a šľahačkovou smotanou. Rozmixujte na jemné pyré, dochuťte soľou a korením.

4. krok

N suchej panvici (bez oleja, či iného tuku) opražte na strednom ohni tekvicové jadrá. Opekajte 3-5 minút a panvicou neustále hýbte, aby sa jadrá nespálili.

5. krok

Na plytký tanier urobte kruh z pyré, na stred "posaďte" hotový filet a ozdobte opraženými jadrami.

Komentáre