- 600 g zubáč
Zubáč6 receptov
- 500 g hokkaido tekvica
Hokkaido tekvica7 receptov
- 80 g maslo
Maslo161 receptov
- 200 ml biele víno
Biele víno51 receptov
- 30 g tekvicové jadrá
Tekvicové jadrá6 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- biele korenie
Biele korenie19 receptov
- 100 ml šľahačková smotana
šľahačková smotana69 receptov
- 10 g tymián
Tymián33 receptov
Postup prípravy receptu
Filety zubáča nakrájajte na 4 porcie. Osoľte, zľahka okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Rúru vyhrejte na 180°C a z povrchu ryby opatrne otrite zvyšnú soľ.
Na väčšej panvici s kovovou rúčkou rozpáľte polovicu masla a vložte doň filety. Po 1 minúte podlejte vínom, pridajte tymián a vložte do rúry dopiecť na 4-5 minút. Keď bude mäso zubáča biele, znamená to, že je hotový.
Tekvicu hokkaidó umyte, rozrežte a nasekajte na kocky. V strednom kastróle s pokrievkou ju uvarte v menšom množstve osolenej vody do mäkka. Preložte ju do mixéra spolu s maslom a šľahačkovou smotanou. Rozmixujte na jemné pyré, dochuťte soľou a korením.
N suchej panvici (bez oleja, či iného tuku) opražte na strednom ohni tekvicové jadrá. Opekajte 3-5 minút a panvicou neustále hýbte, aby sa jadrá nespálili.
Na plytký tanier urobte kruh z pyré, na stred "posaďte" hotový filet a ozdobte opraženými jadrami.