Filet zubáča s tekvicovou kašou
Veľmi jednoduchý a rýchly recept na chutnú rybku.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Filety zubáča nakrájajte na 4 porcie. Osoľte, zľahka okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Rúru vyhrejte na 180°C a z povrchu ryby opatrne otrite zvyšnú soľ.
  2. Na väčšej panvici s kovovou rúčkou rozpáľte polovicu masla a vložte doň filety. Po 1 minúte podlejte vínom, pridajte tymián a vložte do rúry dopiecť na 4-5 minút. Keď bude mäso zubáča biele, znamená to, že je hotový.
  3. Tekvicu hokkaidó umyte, rozrežte a nasekajte na kocky. V strednom kastróle s pokrievkou ju uvarte v menšom množstve osolenej vody do mäkka. Preložte ju do mixéra spolu s maslom a šľahačkovou smotanou. Rozmixujte na jemné pyré, dochuťte soľou a korením.
  4. N suchej panvici (bez oleja, či iného tuku) opražte na strednom ohni tekvicové jadrá. Opekajte 3-5 minút a panvicou neustále hýbte, aby sa jadrá nespálili.
  5. Na plytký tanier urobte kruh z pyré, na stred „posaďte“ hotový filet a ozdobte opraženými jadrami.