5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:

Filety z lososa s cuketovým ragú

Recept od Henčekovej a Brigantovej. Ľahučký, ako na prípravu, tak aj pre žalúdok.

Filety z lososa s cuketovým ragú
5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Filety lososa očistite, zbavte kože a odrežte spodné, tukom prerastené časti (brušná časť). Osoľte na hrubo a nechajte 5 minút na tanieri pri izbovej teplote. Po tomto čase opatrne papierovou utierkou odstráňte soľ z povrchu ryby. Filet sa vďaka tomuto procesu stane na povrchu komplexnejší a ryba bude dostatočne osolená. Cuketu umyte, odrežte konce a nakrájajte na hrubšie štvrtinové mesiačiky (1,5cm). Cherry paradajky umyte a rozkrojte na polovičky. Tri strúčiky cesnaku očistite a nasekajte na jemné plátky, ostatné len rozdrvte čepeľou noža.

2. krok

V strednom kastróle zohrejte 1pl olivového oleja a orestujte na ňom plátky cesnaku do zlatista (dbajte na to, aby cesnak neprihorel, inak zhorkne). Pridajte nakrájanú cuketu, osoľte a okoreňte. Po chvíľke restovania podlejte vínom a odvarte alkohol. Pridajte nakrájané cherry paradajky, listy bazalky a maslo. Dobre spolu premiešajte a dochuťte soľou a korením.

3. krok

Na širšej panvici rozpáľte 1pl olivového oleja a pripravené filety lososa pokladajte do horúceho oleja (stranou kože dolu). Do panvice pridajte rozpučený cesnak (kľudne aj so šupkou, cesnak tu plní len aromatickú úlohu) a vetvičky tymianu. Znížte plameň na stredný a pečte rybu približne 4 minúty, následne ju opatrne otočte a dopečte aj z druhej strany (približne 2 – 3 minúty), rybu teraz zľahka okoreňte. Stiahnite z ohňa a nechajte približne 3 minúty v panvici odpočinúť.

4. krok

Na plytký tanier servírujte cuketové ragú a na vrch uložte filet lososa, ktorý pokvapkáte citrónovou šťavou. Ozdobte lístkami bazalky.

Komentáre