4
Hlasov: 1
Hodnotenie: 4
Vy:

Flank steak s koňakovou omáčkou

Skvelý kus hovädzieho a vážna omáčka hlbokej chuti.

4
Hlasov: 1
Hodnotenie: 4
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Rúru predhrejte na 170°C. Mäso očistite, odblaňte a nakrájajte na 4 rovnomerné steaky. Potrite ich olivovým olejom a sprudka opečte z oboch strán na rozpálenej panvici s kovovou rúčkou. Zľahka osoľte, okoreňte, pridajte roztlačené strúčiky cesnaku, vetvy rozmarínu a vložte do predhriatej rúry upiecť na 4 - 6 minút. Následne nechajte mäso 5 minút odpočívať pri izbovej teplote a nakrájajte na sústa.

2. krok

Z panvice po mäse vyberte cesnak, rozmarín, vlejte koňak, priveďte k varu a odflambujte alkohol (opatrne panvicu nahnite, alkohol sa zapáli, varte pokým zhasnú plamene). Maslo nakrájajte na malé kocky, panvicu odstavte z ohňa a do omáčky za stáleho miešania pridávajte kocky masla. Zvyšková teplota a miešanie pomôže vytvoriť emulziu.

3. krok

Zemiaky očistite, nastrúhajte a premyte v sitku studenou vodou. Nechajte dôkladne odkvapkať, osoľte, okoreňte a zmes upražte na 1pl olivového oleja do zlatova.

4. krok

Na plytký tanier servírujte nakrájaný steak, do malej misky nalejte koňakovú omáčku a vedľa uložte opražené zemiaky.

Komentáre