Flank steak s teriyaki omáčkou a baby zelenina

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Rúru predhrejte na 170°C. Mäso očistite, odblaňte a nakrájajte na 4 rovnomerné steaky. Potrite ich sezamovým olejom a sprudka opečte z oboch strán na rozpálenej grilovacej panvici. Zľahka osoľte, polejte teriyaki omáčkou a vložte do predhriatej rúry na 4 - 6 minút. Následne nechajte mäso 5 minút odpočívať pri izbovej teplote.

2. krok

Baby zeleninu očistite, osušte a nakrájajte na sústa. Vo voku rozpáľte 3pl sezamového oleja a zeleninu sprudka opečte. Pridajte sójovú omáčku, 2x prehoďte a stiahnite z ohňa.

3. krok

Ryžu prepláchnite a uvarte podľa návodu na obale v mierne osolenej vode s 1pl oleja a badiánom. Jarnú cibuľku umyte, osušte a diagonálne nasekajte na jemno.

4. krok

Na plytký tanier položte steak, vylejte naň omáčku z panvice, posypte sezamom, vedľa uložte zeleninu a misku s ryžou ozdobenú jarnou cibuľkou.

Komentáre