Flank steak s teriyaki omáčkou a baby zelenina
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Rúru predhrejte na 170°C. Mäso očistite, odblaňte a nakrájajte na 4 rovnomerné steaky. Potrite ich sezamovým olejom a sprudka opečte z oboch strán na rozpálenej grilovacej panvici. Zľahka osoľte, polejte teriyaki omáčkou a vložte do predhriatej rúry na 4 – 6 minút. Následne nechajte mäso 5 minút odpočívať pri izbovej teplote.
  2. Baby zeleninu očistite, osušte a nakrájajte na sústa. Vo voku rozpáľte 3pl sezamového oleja a zeleninu sprudka opečte. Pridajte sójovú omáčku, 2x prehoďte a stiahnite z ohňa.
  3. Ryžu prepláchnite a uvarte podľa návodu na obale v mierne osolenej vode s 1pl oleja a badiánom. Jarnú cibuľku umyte, osušte a diagonálne nasekajte na jemno.
  4. Na plytký tanier položte steak, vylejte naň omáčku z panvice, posypte sezamom, vedľa uložte zeleninu a misku s ryžou ozdobenú jarnou cibuľkou.