0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Flank steak so zeleninou

Krásny kus hovädzieho mäsa a ideálna letná príloha zo zeleniny trochu inak.

Flank steak so zeleninou
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Stredná
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
50 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Flank steak rozdeľte na 4 porcie (jedná s o plochý sval z brucha kravy), osoľte, okoreňte, polejte olivovým olejom. Cesnak aj so šupkou rozdrvte plochou stranou čepele noža. Zemiaky ošúpte, nakrájajte na malé kocky a dajte uvariť v poriadne osolenej vode. Cibuľu očistite a nasekajte na jemno. Baby cuketu umyte a nakrájajte na rovnomerné kolieska vysoké 2 – 2,5mm (použite mandolínu). Pripravte si vodný kúpeľ s udržateľnou teplotou na 54°C (medium rare). Dajte zovrieť veľký kastról s osolenou vodou, pridajte do nej ocot a pripravte nádobu s ľadovou vodou a kúskami ľadu.

2. krok

Pripravené steaky vložte do uzatvárateľných igelitových vreciek, pridajte 3pl olivového oleja a strúčiky cesnaku. Z vreciek vysajte vzduch (ak nemáte vákuovačku, použite slamku) a na 45 minút ich vložte do vodného kúpeľa, ktorý už dosiahol 54°C.

3. krok

Uvarené zemiaky sceďte, nechajte odpariť a rozpučte do hladka. Vo vyššom kastróle orestujte na 50g masla nasekanú cibuľu, pridajte paradajkový pretlak, chvíľu spolu restujte, následne pridajte sladkú, aj údenú papriku, osoľte, okoreňte, stiahnite z ohňa a vmiešajte do pučených zemiakov. Dochuťte soľou.

4. krok

Kel opláchnite vo vode a vhoďte do vriacej vody s octom na 3 minúty. Následne ho vytiahnite a transformujte do nádoby s ľadovou vodou. Nechajte ho vychladnúť, potom ho sceďte a vysušte na papierovej utierke.

5. krok

Po uplynutí času mäso vyberte z vreciek a osušte papierovou utierkou. Na širšej panvici roztopte zvyšok masla a steaky na ňom opečte z oboch strán do hneda. Mäso na chvíľu odložte a následne nakrájajte na tenké plátky (oproti smere svalu). V panvici po výpeku potom sprudka opečte nasekanú baby cuketu, osoľte a okoreňte.

6. krok

Na plytký tanier servírujte pučené zemiaky, obložte grilovanou cuketou, rozmiestnite blanšírované listy kelu a na vrch poukladajte nakrájaný steak. Pokvapkajte kvalitným olivovým olejom, osoľte a okoreňte hrubozrnnou soľou a korením, ozdobte lístkami oregana.

Náš tip

TIP* Počas grilovacej sezóny môžete takto pripravené steaky, dokončiť miesto panvice aj na grile.

Komentáre