Francúzske zemiaky na zdravý spôsob
Recept z TV relácia Reštart, z dielne Viktora Bielika.
- 120 g batáty
Batáty12 receptov
- 130 g cuketa
Cuketa15 receptov
- 75 g rajčiny
Rajčiny2 recepty
- 60 g kuracie prsia
Kuracie prsia30 receptov
- 22 g eidam
Eidam2 recepty
- 1 čl olivový olej
Olivový olej116 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- červené korenie
červené korenie3 recepty
- čerstvá bazalka
čerstvá bazalka4 recepty
- 1 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 1 ks červená cibuľa
červená cibuľa26 receptov
Postup prípravy receptu
Batáty nakrájajte na plátky a zľahka orestujte na kvapke oleja. Cuketu nakrájajte na plátky, osoľte a orestujte na panvici z oboch strán na kvapke oleja.
Kuracie mäso nakrájajte, osoľte, okoreňte a ugrilujte na kvapke oleja na malú chvíľu z oboch strán. Cesnak a cibuľu očistite a nasekajte na jemné plátky.
Misu na pečenie vymažte olejom, ukladajte plátky cibule, cesnaku, baklažánov, paradajok, zemiakov, kuracích pŕs, zasypte nasekanou bazalkou, osoľte, okoreňte a zakryte plátkom syra. Zapečte 15 minút v rúre vyhriatej na 180°C.
Podávajte v hlinených zapekacích nádobách s čerstvým šalátom.