0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Grilovany pak choi s halumi syrom, vajičkom a falafel

Vegetariánska grilovacia hostina od Rusinu a Sedláka.

Grilovany pak choi s halumi syrom, vajičkom a falafel
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Cícer sceďte a nechajte odkvapkať. Listy koriandru, petržlenovej vňate, cesnak a chilli nasekajte na jemno. Haloumi nakrájajte na porcie – steaky, Pak Choi rozrežte na polovice a potrite olejom. Dajte zovrieť vodu a na miernom ohni v nej počas 5 minút uvarte vajcia na mäkko.

2. krok

Do väčšej misky vložte odkvapkaný cícer, pridajte soľ, rascu, mletý koriander, cesnak, rozdrvte spolu a vytvarujte rovnomerné guličky. Rozpáľte panvicu s olejom a falafel v nej opekajte do zlatista z každej strany. Následne guličky preneste na papierovú utierku, aby odsala prebytočný olej.

3. krok

Rozpáľte grilovaciu panvicu a syr Haloumi aj Pak Choi na nej ugriluje, pokým budú mať vypálené pruhy po panvici. Na záver osoľte a okoreňte podľa chuti.

4. krok

Zo smotany, strúhaného zázvoru, chilli, limetkovej šťavy zmiešajte dressing, ktorý dochutíte soľou a korením. Pre zintenzívnenie citrusovej chuti, môžete do dressingu nastrúhať aj limetkovú kôru.

5. krok

Servírujte vedľa seba, na plytký tanier, alebo spoločný tál.

Náš tip

TIP* Pri výrobe dressingov môžete uvoľniť uzdy fantázie. Dajú sa kombinovať všelijaké suroviny, musíte len myslieť na to, čo chcete v konečnom dôsledku dosiahnuť, alebo si predstaviť, čo ďalšia prímes zmení. Skúste skombinovať kozí jogurt s medom, chilli a sekanou pažítkou, či smotanu na šľahanie s arašidovým maslom a na hrubo v mažiari podrvenými horčičnými semiačkami a sezamom. Možnosti sú nekonečné.

Komentáre