Grilovany pak choi s halumi syrom, vajičkom a falafel
Vegetariánska grilovacia hostina od Rusinu a Sedláka.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Cícer sceďte a nechajte odkvapkať. Listy koriandru, petržlenovej vňate, cesnak a chilli nasekajte na jemno. Haloumi nakrájajte na porcie – steaky, Pak Choi rozrežte na polovice a potrite olejom. Dajte zovrieť vodu a na miernom ohni v nej počas 5 minút uvarte vajcia na mäkko.
  2. Do väčšej misky vložte odkvapkaný cícer, pridajte soľ, rascu, mletý koriander, cesnak, rozdrvte spolu a vytvarujte rovnomerné guličky. Rozpáľte panvicu s olejom a falafel v nej opekajte do zlatista z každej strany. Následne guličky preneste na papierovú utierku, aby odsala prebytočný olej.
  3. Rozpáľte grilovaciu panvicu a syr Haloumi aj Pak Choi na nej ugriluje, pokým budú mať vypálené pruhy po panvici. Na záver osoľte a okoreňte podľa chuti.
  4. Zo smotany, strúhaného zázvoru, chilli, limetkovej šťavy zmiešajte dressing, ktorý dochutíte soľou a korením. Pre zintenzívnenie citrusovej chuti, môžete do dressingu nastrúhať aj limetkovú kôru.
  5. Servírujte vedľa seba, na plytký tanier, alebo spoločný tál.
Poznámky k receptu

TIP* Pri výrobe dressingov môžete uvoľniť uzdy fantázie. Dajú sa kombinovať všelijaké suroviny, musíte len myslieť na to, čo chcete v konečnom dôsledku dosiahnuť, alebo si predstaviť, čo ďalšia prímes zmení. Skúste skombinovať kozí jogurt s medom, chilli a sekanou pažítkou, či smotanu na šľahanie s arašidovým maslom a na hrubo v mažiari podrvenými horčičnými semiačkami a sezamom. Možnosti sú nekonečné.