0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Hokkaidó polievka so zázvorom

Jesenná krémová polievka. Vďaka zázvoru je príjemne pikantná a funguje aj ako prevencia proti nachladnutiu.

Hokkaidó so zázvorom
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Zeleninu očistite a nakrájajte na malé kocky. Zázvor vložte do vysokej nádoby, zalejte 100 ml vody, rozmixujte a preceďte cez jemné sito. Na recept použijeme iba ochutenú vodu, zvyšok dužiny je odpad.

2. krok

Vo veľkom kastróle rozpáľte 2 pl oleja a orestujte nakrájanú zeleninu. Pridajte korenia a soľ, zalejte zázvorovou šťavou. Pridajte vývar, 3 strúhnutia muškátového orieška, priveďte k varu a uvarte do mäkka.

3. krok

Kôru z chleba nakrájajte na malé kocky a osmahnite ich na panvici s 1 pl oleja. Osoľte a okoreňte.

4. krok

Uvarenú polievku odstavte z ohňa, rozmixujte do hladka, pridajte maslo a miešajte, pokým sa rozpustí. Dochuťte soľou a bielym korením.

5. krok

Do plytkých tanierov servírujte polievku, na vrch nasypte krutóny z chlebovej kôrky. Ozdobte prúžkami mrkvy.

Komentáre