Hokkaidó polievka so zázvorom
Jesenná krémová polievka. Vďaka zázvoru je príjemne pikantná a funguje aj ako prevencia proti nachladnutiu.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Zeleninu očistite a nakrájajte na malé kocky. Zázvor vložte do vysokej nádoby, zalejte 100 ml vody, rozmixujte a preceďte cez jemné sito. Na recept použijeme iba ochutenú vodu, zvyšok dužiny je odpad.
  2. Vo veľkom kastróle rozpáľte 2 pl oleja a orestujte nakrájanú zeleninu. Pridajte korenia a soľ, zalejte zázvorovou šťavou. Pridajte vývar, 3 strúhnutia muškátového orieška, priveďte k varu a uvarte do mäkka.
  3. Kôru z chleba nakrájajte na malé kocky a osmahnite ich na panvici s 1 pl oleja. Osoľte a okoreňte.
  4. Uvarenú polievku odstavte z ohňa, rozmixujte do hladka, pridajte maslo a miešajte, pokým sa rozpustí. Dochuťte soľou a bielym korením.
  5. Do plytkých tanierov servírujte polievku, na vrch nasypte krutóny z chlebovej kôrky. Ozdobte prúžkami mrkvy.