3
Hlasov: 1
Hodnotenie: 3
Vy:

Hovädzí steak v slanine so slivkami a peč. zemiaky

Recept od Lozinského a Kunu, ktorý poteší najmä milovníkov sýtych, mäsitých jedál.

Hovädzí steak v slanine so slivkami a peč. zemiaky
3
Hlasov: 1
Hodnotenie: 3
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Zemiaky očistite a dajte variť do vriacej, osolenej vody. Mäso očistite, odblaňte nakrájajte na porcie, okoreňte a po obvode zabaľte do slaniny (môžete slaninu zošiť špáratkom). Jarnú cibuľku umyte a osušte. Polovicu nakrájajte na prúžky, ostatné nasekajte na jemno. Z jednej vetvičky rozmarínu oberte lístky a nasekajte na jemno. Chilli nasekajte na jemno. Predhrejte rúru na 180°C.

2. krok

Na panvici s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) rozpáľte trochu oleja a zabalené mäso na ňom sprudka opečte. Keď mäso otočíte, pridajte do panvice 3pl masla a vetvičku rozmarínu. Opečte v masle a rozmaríne z každej strany a vložte do rúry opiecť na 7 – 10 minút. Po upečení mäso nechajte 5 – 10 minút odpočinúť.

3. krok

Na panvičke na 1pl masla orestujte do hneda jarnú cibuľku narezanú na prúžky. Po stiahnutí z ohňa, ju mierne osoľte a okoreňte.

4. krok

Uvarené zemiaky pretlačte cez hrubšie sito, alebo popučte. Zvyšok slaniny nakrájajte na prúžky a orestujte na panvičke, pridajte zvyšok masla, na jemno nasekanú jarnú cibuľku a rozmarín. Pridajte pretlačené zemiaky, zľahka premiešajte, dochuťte soľou a korením.

5. krok

V Kastróle zohrejte slivkový kompót, pridajte balsamicový ocot, chilli, dochuťte soľou a korením. Hustotu môžete upraviť trochou vody. Nechajte prevrieť a odstavte.

6. krok

Na plytký tanier servírujte zemiaky, na ne, či vedľa nich mäso obalené v slanine, priložte restovanú jarnú cibuľku a polejte omáčkou.

Náš tip

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre