0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Hovädzí steak zo zadného

Aj z lacnejších kusov hovädzieho mäsa, sa dá pripraviť chutný steak!

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
180 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Hovädzie mäso naporcujte na 4 rovnomerné steaky, osoľte, okoreňte a vložte do uzatvárateľných sáčkov. Pridajte ošúpaný cesnak, vysajte vzduch a vložte na 3 hodiny do vodného kúpeľa, nastaveného na 60°C.

2. krok

Zemiaky upečte, rozkrojte, vydlabte a vnútro prepasírujte cez jemné sitko. Pridajte 150g masla a smotanu. Vymiešajte jemné pyré, dochuťte soľou a česrtvo strúhnutým muškátovým orieškom.

3. krok

Keď budú steaky hotové, vytiahnite ich a usušte po celom obvode papierovou utierkou. Rozohrejte panvicu a steaky v nej začnite opekať z oboch strán, kým získajú na povrchu peknú hnedú karamelizáciu. Stiahnite plameň na minimum, pridajte zvyšok masla a mäsá ním glazujte.

4. krok

Steaky vyberte z panvice a dajte odpočinúť pod alobal. Vo výpeku a masle orestujte na jemno nasekanú šalotku a uvarené cesnaky zo sáčku po steakoch. Pridajte očistené, nasekané šampiňóny, podlejte brandy a flambujte. Keď vyhorí všetok alkohol, dochuťte soĽou a korením. Špenát umyte a nasekajte na prúžky.

5. krok

Na plytký tanier servírujte pyré, nakrájané mäso, ktoré polejete omáčkou a vedľa nasekaný baby špenát. Celý tanier bohato okoreňte čerstvo mletým čiernym kokrením.

Komentáre