Hovädzi stroganov a jasmínová ryža
Klasický recept, pochádza z ruskej kuchyne a patrí k celosvetovo obľúbeným.

- 600 g hovädzia sviečkovica
Hovädzia sviečkovica8 receptov
- 300 g jasmínová ryža
Jasmínová ryža5 receptov
- 150 g šampiňóny
šampiňóny21 receptov
- 100 g kyslé uhorky
Kyslé uhorky5 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- 1 ks červená cibuľa
červená cibuľa26 receptov
- 2 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- sladká paprika
Sladká paprika6 receptov
- 200 ml šľahačková smotana
šľahačková smotana69 receptov
- 50 ml brandy
Brandy5 receptov
- olej
Olej84 receptov
Postup prípravy receptu
Sviečkovicu odblaňte, očistite a nakrájajte na rovnomerné tenké prúžky. V miske zmiešajte 1čl sladkej papriky, 1čl soli a štipku korenia, prúžky mäsa v zmesi obaľte.
Na panvici rozohrejte 1pl olivového oleja a mäso na nej sprudka opečte. Vyberte ho z panvice, pridajte do nej viac oleja a orestujte cibuľu nasekanú na prúžky. Kyslé uhorky a šampiňóny nasekajte na jemno a pridajte ich k cibuli, pridajte roztlačený cesnak. Vráťte mäso do panvice, podlejte brandy, nahnite panvicu, aby sa alkohol zapálil a flambujte pokým sa odparí. Znížte plameň, podlejte smotanou a duste 3 - 5 minút. Dochuťte soľou a korením.
Jasmínovú ryžu uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode s kvapkou oleja.
Na plytký tanier servírujte ryžu, vedľa, či na vrch soté stroganov. Jedlo môžete ozdobiť česrtvou bylinkou.