3
Hlasov: 1
Hodnotenie: 3
Vy:

Hovädzi stroganov a jasmínová ryža

Klasický recept, pochádza z ruskej kuchyne a patrí k celosvetovo obľúbeným.

3
Hlasov: 1
Hodnotenie: 3
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Sviečkovicu odblaňte, očistite a nakrájajte na rovnomerné tenké prúžky. V miske zmiešajte 1čl sladkej papriky, 1čl soli a štipku korenia, prúžky mäsa v zmesi obaľte.

2. krok

Na panvici rozohrejte 1pl olivového oleja a mäso na nej sprudka opečte. Vyberte ho z panvice, pridajte do nej viac oleja a orestujte cibuľu nasekanú na prúžky. Kyslé uhorky a šampiňóny nasekajte na jemno a pridajte ich k cibuli, pridajte roztlačený cesnak. Vráťte mäso do panvice, podlejte brandy, nahnite panvicu, aby sa alkohol zapálil a flambujte pokým sa odparí. Znížte plameň, podlejte smotanou a duste 3 - 5 minút. Dochuťte soľou a korením.

3. krok

Jasmínovú ryžu uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode s kvapkou oleja.

4. krok

Na plytký tanier servírujte ryžu, vedľa, či na vrch soté stroganov. Jedlo môžete ozdobiť česrtvou bylinkou.

Komentáre