Hovädzi stroganov a jasmínová ryža
Klasický recept, pochádza z ruskej kuchyne a patrí k celosvetovo obľúbeným.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Sviečkovicu odblaňte, očistite a nakrájajte na rovnomerné tenké prúžky. V miske zmiešajte 1čl sladkej papriky, 1čl soli a štipku korenia, prúžky mäsa v zmesi obaľte.
  2. Na panvici rozohrejte 1pl olivového oleja a mäso na nej sprudka opečte. Vyberte ho z panvice, pridajte do nej viac oleja a orestujte cibuľu nasekanú na prúžky. Kyslé uhorky a šampiňóny nasekajte na jemno a pridajte ich k cibuli, pridajte roztlačený cesnak. Vráťte mäso do panvice, podlejte brandy, nahnite panvicu, aby sa alkohol zapálil a flambujte pokým sa odparí. Znížte plameň, podlejte smotanou a duste 3 – 5 minút. Dochuťte soľou a korením.
  3. Jasmínovú ryžu uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode s kvapkou oleja.
  4. Na plytký tanier servírujte ryžu, vedľa, či na vrch soté stroganov. Jedlo môžete ozdobiť česrtvou bylinkou.