0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Hovädzie guľky so zeleninovým ragú

Jednoduchý, hravý recept s lístkovým cestom a mletým hovädzím mäsom od Karasovej a Urbana.

Hovädzie guľky so zeleninovým ragú
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Hovädzie mäso osoľte, okoreňte, pridajte kmín, sladkú papriku, rozšľahané vajíčka a vymiešajte vláčnu zmes. Cibuľu ošúpte a nasekajte na jemno. Zeleninu očistite a nakrájajte na malé kocky. Z cesta narežte dlhé pásy. Petržlenovú vňať poodtŕhajte zo stopiek a nasekajte na jemno. Predhrejte rúru na 180°C.

2. krok

Namočte si ruky do studenej vody a tvarujte z mäsa rovnomerné guličky (približne 55 – 60g kus). Ak chcete perfektné výsledky, použite váhu a každú porciu odmerajte presne. Podľa obrázku hore napichujte na drevené špajle pás cesta a prekladajte ho hovädzími guličkami. Aby sa cesto poriadne upieklo, nechajte medzi jednotlivými guľkami trochu priestoru. Poukladajte na rošt na pečenie, ten uložte na plech a dajte piecť na 15 minút.

3. krok

Na väčšej panvici si rozpáľte olej, orestujte na jemno nasekanú cibuľu, pridajte mrkvu a restujte 2 až 3 minúty. Následne pridajte nakrájanú papriku, šampiňóny, orestujte a podlejte drvenými rajčinami. Duste približne 5 – 7 minút, podľa hrúbky zeleniny. Pokiaľ sa Vám zdá ragú husté, môžete ho zriediť vývarom. Na záver dochuťte soľou, korením a vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať.

4. krok

Podávať môžete ľubovoľne, toto jedlo sa hodí aj na grilovačku, kde ho stačí poukladať na tácku a ragú pridať v mise. Pokiaľ máte po ruke zopár baklažánov, môžete ich vydlabať a upiecť pokvapkané olivovým olejom v rúre spolu s mäsom. Do nich naplňte ragú a špajle s mäsom položte na vrch.

Náš tip

Stopky, ktoré vám ostali z petržlenovej vňate môžete vyvariť v ragú. Zviažte ich dohromady niťou a vhoďte do bublajúceho ragú. Pridajú chuti na zeleninovej intenzite. Po uvarení ich jednoducho vytiahnite a zahoďte.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre