0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Hovädzie guľky, zelerové pyré, šípková omáčka

Chutný recept z mletého hovädzieho mäsa.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mleté mäso poriadne osoľte, okoreňte, primiešajte doň vajce, strúhanku a vymieste na jednoliatu zmes. Namočte si ruky do studenej vody a formujte rovnomerné guľky s priemerom cca 4 cm. Ukladajte ich na roztiahnutý kus papiera na pečenie. V panvici rozpáľte 1pl oleja a guľky upečte z každej strany.

2. krok

Zeler aj zemiaky očistite a nakrájajte na kocky. Dajte zovrieť väčšie množstvo poriadne osolenej vody a zeleninu uvarte do mäkka. Následne ju sceďte a prepasírujte cez jemné sito. Pridajte smotanu, maslo a vymiešajte jemné pyré. Dochuťte soľou a korením.

3. krok

V panvici po upečených mäsových guľkách priveďte víno k varu, vložte doň vetvu rozmarínu a odvarte alkohol. Vetvu odstráňte a primiešajte šípkový džem. Zvarte na požadovanú hustotu a dochuťte soľou a korením.

4. krok

Na plytký tanier podávajte zelerové pyré, na vrch usaďte mäsové guľky, polejte omáčkou a ozdobte zvyšným rozmarínom.

Komentáre