- 500 g falošná hovädzia sviečková
Falošná hovädzia sviečková3 recepty
- 150 ml smotana našľahanie
Smotana našľahanie1 recept
- 250 g zeler buľvový
Zeler buľvový10 receptov
- 2 ks cibuľa
Cibuľa72 receptov
- 2 ks bobkový list
Bobkový list20 receptov
- 40 g kôpor
Kôpor10 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- domáca knedľa
Domáca knedľa1 recept
- rastlinný olej
Rastlinný olej2 recepty
- 1000 ml hovädzí vývar
Hovädzí vývar8 receptov
- 1 pl ocot
Ocot7 receptov
- 1 pl horčica plnotučná
Horčica plnotučná4 recepty
Postup prípravy receptu
Mäso očistite, odblaňte a sprudka opečte vo veľkom kastróle na oleji do hneda z každej strany. Vyberte ho, nechajte odpočinúť a do hrnca pridajte nasekanú cibuľu, po 2 minútach restovania pridajte aj očistený a na kocky nakrájaný zeler. Restujte spolu 3 minúty, kým zelenina začne hnednúť.
Mäso poriadne osoľte, okoreňte, vložte späť do kastróla, vlejte vývar, pridajte ocot, horčicu a bobkový list. Priveďte k varu a duste hodinu pod pokrievkou.
Po uvarení mäso vyberte, nechajte odpočinúť a nakrájajte na plátky. Z kastróla vyberte bobkový list, pridajte smotanu, nasekan'ý kôpor a rozmixujte do hladka. Dochuťte soľou a korením.
Na plytký tanier servírujte domácu parenú knedľu, zalejte omáčkou, pridajte plátky hovädzieho a ozdobte čerstvým kôprom.