0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Hovädzie na kôpre

Stará dobrá klasika bez použitia zápražky.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
60 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso očistite, odblaňte a sprudka opečte vo veľkom kastróle na oleji do hneda z každej strany. Vyberte ho, nechajte odpočinúť a do hrnca pridajte nasekanú cibuľu, po 2 minútach restovania pridajte aj očistený a na kocky nakrájaný zeler. Restujte spolu 3 minúty, kým zelenina začne hnednúť.

2. krok

Mäso poriadne osoľte, okoreňte, vložte späť do kastróla, vlejte vývar, pridajte ocot, horčicu a bobkový list. Priveďte k varu a duste hodinu pod pokrievkou.

3. krok

Po uvarení mäso vyberte, nechajte odpočinúť a nakrájajte na plátky. Z kastróla vyberte bobkový list, pridajte smotanu, nasekan'ý kôpor a rozmixujte do hladka. Dochuťte soľou a korením.

4. krok

Na plytký tanier servírujte domácu parenú knedľu, zalejte omáčkou, pridajte plátky hovädzieho a ozdobte čerstvým kôprom.

Komentáre