Hovädzie na kôpre
Stará dobrá klasika bez použitia zápražky.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
60minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
60minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Mäso očistite, odblaňte a sprudka opečte vo veľkom kastróle na oleji do hneda z každej strany. Vyberte ho, nechajte odpočinúť a do hrnca pridajte nasekanú cibuľu, po 2 minútach restovania pridajte aj očistený a na kocky nakrájaný zeler. Restujte spolu 3 minúty, kým zelenina začne hnednúť.
  2. Mäso poriadne osoľte, okoreňte, vložte späť do kastróla, vlejte vývar, pridajte ocot, horčicu a bobkový list. Priveďte k varu a duste hodinu pod pokrievkou.
  3. Po uvarení mäso vyberte, nechajte odpočinúť a nakrájajte na plátky. Z kastróla vyberte bobkový list, pridajte smotanu, nasekan’ý kôpor a rozmixujte do hladka. Dochuťte soľou a korením.
  4. Na plytký tanier servírujte domácu parenú knedľu, zalejte omáčkou, pridajte plátky hovädzieho a ozdobte čerstvým kôprom.