0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Hrachová polievka s pohánkovými pukancami

Skvelá, sýta polievka, ktorá sa dá navariť za veľmi krátku dobu. Je hustá, zahreje a zasýti, ako plnohodnotný obed.

Hrachová polievka s pohánkovými pukancami
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Hrach 3x premyte a vložte do nádoby s vodou (v pomere 1 diel hrachu – 3 diely vody), minimálne na jednu hodinu (ideálne cez noc). Napučaný hrach sceďte. Cibuľu očistite a nasekajte na jemné prúžky. Listy ligurčeku nasekajte na jemno. Zeler aj mrkvu očistite a nasekajte na malé kocky, alebo tenké plátky. Listy zo stopkového zeleru natrhajte na väčšie kusy.

2. krok

Vo väčšom kastróle orestujte na olivovom oleji cibuľu do sklovita, potom pridajte paradajkový pretlak a dôkladne zamiešajte. Pridajte všetky ostatné ingrediencie, zalejte vodou, osoľte a zľahka okoreňte. Priveďte k varu a varte pod pokrievkou na strednom ohni, kým hrach a mrkva budú rozvarené do mäkka. Občas premiešajte.

3. krok

Kým sa bude polievka variť, rozohrejte panvicu s nepriľnavým povrchom a opatrne na ňu vysypte pohánku. Za stáleho pohybu panvicou sledujte ako pohánka praská a stávajú sa z nej malé pukance. Keď budú hotové, vysypte ich na tanier.

4. krok

Uvarenú polievku rozmixujte do hladka tyčovým mixérom a dochuťte soľou a korením.

5. krok

Servírujte do polievkových tanierov, či misiek na desiatové polievky, vrch posypte pohánkovými pukancami a natrhanými listami zeleru.

Náš tip

Neaktívne droždie je vegánsky výrobok, ktorý obsahuje veľa vitamínov a má vysoký obsah prírodného glutamanu. Jeho používanie je zdraviu prospešné a jeho efekt v jedle nenahraditeľný. Má široké použitie, dokonca sa z neho vyrába vegánsky syr. Pre svoje výrazné dochucovacie vlastnosti je známy aj ako "vegánsky parmezán". Kúpite ho v bio shopoch.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre