Hrášková s oštiepkom
Skvelá, veľmi rýchla, hrášková polievka s údeným oštiepkom.

Ingrediencie pre
4
osoby
- 1 ks biela cibuľa
Biela cibuľa5 receptov
- 500 g hrášok
Hrášok7 receptov
- 500 ml zeleninový vývar
Zeleninový vývar20 receptov
- 150 g mascarpone
Mascarpone10 receptov
- 100 g maslo
Maslo161 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- 100 g údený oštiepok
údený oštiepok1 recept
Postup prípravy receptu
1. krok
Zohrejte vývar. Cibuľu očistite a nasekajte na jemno. Vložte ju do strendého kastróla s pokrievkou, spolu s 2pl olivového oleja a restujte do sklovita. Pridajte hrášok, zalejte vriacim vývarom a varte pod pokrievkou 3-4 minúty.
2. krok
Stiahnite z ohňa, pridajte mascarpone, maslo a rozmixujte tyčovým mixérom do hladka. Dochuťte soľou a korením.
3. krok
Podávajte v polievkových tanieroch, alebo miskách, nastrúhajte údený oštiepok a pokvapkajte olivovým olejom.