Hubová polievka s kapustovým rôsolom so sódovými lokšami
Recept na výraznú a veľmi sýtu polievku od Hajčákovcov.

Ingrediencie pre
4
osoby
- 80 g sušené huby
Sušené huby2 recepty
- 300 ml šťava z kyslej kapusty
šťava z kyslej kapusty1 recept
- soľ
Soľ261 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- 1 ks bobkový list
Bobkový list20 receptov
- 150 g maslo
Maslo161 receptov
- 1 ks cibuľa
Cibuľa72 receptov
- 2 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 5 g sladká paprika
Sladká paprika6 receptov
- 500 g polohrubá múka
Polohrubá múka14 receptov
- 3 g sóda bikarbóna
Sóda bikarbóna4 recepty
- 250 ml zakysanky
Zakysanky1 recept
Postup prípravy receptu
1. krok
Hríby dáme variť do väčšieho kastróla. Pridáme 100ml kapustovej šťavy, 2 strúčiky cesnaku, červenú papriku, soľ a čierne korenie. V zvyšku kapustovej šťavy a 1 pl múky vymiešajte zátrepku. Keď bude polievka uvarená (cca 10 - 15 minút), vmiešajte zátrepku a za stáleho miešania nechajte prevrieť.
2. krok
Múku, sódu a soľ premiešame a podľa konzistencie prilievame zakysanku. Vypracujeme cesto a lokše upečieme na suchej panvici. Na záver na ne položte plátok masla.
3. krok
Cibuľu nasekajte na jemné plátky a opečte ju na masle. Rozdeľte ju do 4 tanierov a zalejte polievkou. Servírujte s plackami.