0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Hubová polievka s kapustovým rôsolom so sódovými lokšami

Recept na výraznú a veľmi sýtu polievku od Hajčákovcov.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
20 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Hríby dáme variť do väčšieho kastróla. Pridáme 100ml kapustovej šťavy, 2 strúčiky cesnaku, červenú papriku, soľ a čierne korenie. V zvyšku kapustovej šťavy a 1 pl múky vymiešajte zátrepku. Keď bude polievka uvarená (cca 10 - 15 minút), vmiešajte zátrepku a za stáleho miešania nechajte prevrieť.

2. krok

Múku, sódu a soľ premiešame a podľa konzistencie prilievame zakysanku. Vypracujeme cesto a lokše upečieme na suchej panvici. Na záver na ne položte plátok masla.

3. krok

Cibuľu nasekajte na jemné plátky a opečte ju na masle. Rozdeľte ju do 4 tanierov a zalejte polievkou. Servírujte s plackami.

Komentáre