5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:

Hustá hubová so smotanou

Každý milovník výrazných hubových polievok by mal poznať tento jednoduchý recept, ktorý sa dá z bežne dostupných ingrediencií navariť po celý rok.

5
Hlasov: 1
Hodnotenie: 5
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
45 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Zeler a petržlen očistite, vložte do kastróla spolu s novým korením, bobkovým listom, zalejte 1000ml studenej vody a priveďte k varu. Následne znížte plameň a pozvoľna varte 20 minút.

2. krok

Medzitým očistite cibuľu, naskejate ju na jemné mesiačiky a vložte do veľkého kastróla spolu s maslom. Restujte pomaly na miernom ohni za občasného miešania do sklovita. Šampiňóny nasekajte na mesiačiky, hlivu natrhajte na prúžky a pridajte k cibuli. Restujte spolu minimálne 5 minút, alebo kým sa nedovarí vývar.

3. krok

Vývar preceďte, vráťte doň uvarenú koreňovú zeleninu a rozmixujte do hladka. Vlejte k hubám, osoľte a okoreňte. Varte pod pokrievkou, kým budú huby mäkké. Naberačkou vyberte cca 300ml tekutiny, zmiešajte zo smotanou, pridajte cícerovú múku a pomocou ponorného mixéra vymixujte zátrepku. Za stáleho miešania vlejte do polievky a nechajte prevrieť.

4. krok

Dochuťte soľou, korením a jablčným octom.

5. krok

Servírujte v ľubovoľných miskách, ozdobte čerstvým kôprom.

Komentáre