Hustá hubová so smotanou
Každý milovník výrazných hubových polievok by mal poznať tento jednoduchý recept, ktorý sa dá z bežne dostupných ingrediencií navariť po celý rok.
Porcie Čas prípravy
4porcie 15minút
Dĺžka varenia
45minút
Porcie Čas prípravy
4porcie 15minút
Dĺžka varenia
45minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Zeler a petržlen očistite, vložte do kastróla spolu s novým korením, bobkovým listom, zalejte 1000ml studenej vody a priveďte k varu. Následne znížte plameň a pozvoľna varte 20 minút.
  2. Medzitým očistite cibuľu, naskejate ju na jemné mesiačiky a vložte do veľkého kastróla spolu s maslom. Restujte pomaly na miernom ohni za občasného miešania do sklovita. Šampiňóny nasekajte na mesiačiky, hlivu natrhajte na prúžky a pridajte k cibuli. Restujte spolu minimálne 5 minút, alebo kým sa nedovarí vývar.
  3. Vývar preceďte, vráťte doň uvarenú koreňovú zeleninu a rozmixujte do hladka. Vlejte k hubám, osoľte a okoreňte. Varte pod pokrievkou, kým budú huby mäkké. Naberačkou vyberte cca 300ml tekutiny, zmiešajte zo smotanou, pridajte cícerovú múku a pomocou ponorného mixéra vymixujte zátrepku. Za stáleho miešania vlejte do polievky a nechajte prevrieť.
  4. Dochuťte soľou, korením a jablčným octom.
  5. Servírujte v ľubovoľných miskách, ozdobte čerstvým kôprom.