0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Jahňacia kotleta s fazuľovou omáčkou a ryžovými čipsami

Recept od Rusinu a Sedláka skvele splní úlohu party občerstvenia, keď budete hostiť priateľov či známych.

Jahňacia kotleta s fazuľovou omáčkou a ryžovými čipsami
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Jahňacie kotlety rovnomerne naporciujte, okoreňte a vložte do marinády zo sójovej omáčky a ryžového octu. Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte na jemno. Fazuľu z konzervy sceďte a prepláchnite studenou vodou. Chilli nasekajte na jemno. Dajte predhriať rúru na 180°C a zapnite fritézu s čistým olejom. Ak nemáte fritézu, dajte zovrieť väčšie množstvo oleja do kastróla.

2. krok

Mäso vyberte z marinády a osušte ho papierovou utierkou. Na panvičke s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) rozpáľte olej a mäso na ňom sprudka opečte z každej strany. Vložte dopiecť do rúry na 8 – 10 minút, podľa hrúbky mäsa.

3. krok

Medzitým si vypražíme čipsy. Ryžový papier opatrne natrhajte na nerovnomerné tvary čipsov a postupne vyprážajte v oleji. Budú hotové prakticky okamžite. Po vybratí z oleja ich rozprestrite na plechu na pečenie vystlaného papierovou utierkou, v inom prípade budú príliš mastné a stratia chrumkavosť.

4. krok

Po upečení kotlety odložte na pár minút odpočinúť pri izbovej teplote. Panvičku aj s výpekom postavte späť na mierny plameň a orestujte v nej cibuľu. Po 2 minútach pridajte cesnak a premiešajte. Pridajte chili, fazuľu, podlejte vývarom a nechajte prevrieť. Následne prilejte smotanu, prelejte do mixéra, predajte maslo a rozmixujte. Odporúčam omáčku po mixovaní precediť cez jemné sitko. Ochutnajte a dochuťte soľou, korením, prípadne kvapkou ryžového octu.

5. krok

Servírovať môžete všetko spolu na veľkej mise, s omáčkou v nádobke. Na záver mäso pokvapkajte rozmarínovým olejom a ozdobte mikrobylinkami.

Náš tip

Na prípravu bylinkových, či ochutených olejov existuje niekoľko metód. Tú jednoduchšiu si môžete ľahko skúsiť doma. Zohrejte v kastróle jemný olivový olej (výrazný olej bude prerážať cez vôňu bylinky) na 40°C, vložte čistý a úplne suchý rozmarín aj s vetvičkou doň na 10 minút. Nesmiete ho vypražiť, ide len o jemné ohrievanie. Keď sa lístky rozmarínu sfarbia mierne do hneda, nechajte olej vychladnúť. Naplňte ho do čistej a 100% suchej sklenenej nádoby a uchovajte uzavretý v chladničke.

Komentáre