4.33
Hlasov: 3
Hodnotenie: 4.33
Vy:

Jahňacia sviečkovica v perníkovej kruste, čučoriedková omáčka, krúpová placka

Recept od Rusinu a Sedláka. Netradičný recept na jahňaciu sviečkovicu s vianočnou arómou po čučoriedkach a perníkoch.

Jahňacia sviečkovica v perníkovej kruste, čučoriedková omáčka, krúpová placka
4.33
Hlasov: 3
Hodnotenie: 4.33
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Jahňacie mäso očistite, osušte, osoľte a okoreňte. Staršie perníky nastrúhajte na strúhadle na syr. Krúpy uvarte do mäkka v osolenej vode (trvá to približne 30 – 45 minút). Zemiaky očistite a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Lístky oregana nasekajte na jemno. Cibuľu očistite a nasekajte na jemno. Cesnak ošúpte a pretlačte. Lístky tymianu oberte z vetvičky.

2. krok

Na panvici si rozpáľte maslo a orestujte na ňom cibuľu do sklovita. Odložte ju bokom, pridajte maslo a na tej istej panvici upečte mäso z každej strany. Ešte teplé mäso vyvaľkajte v zmesi nastrúhaných perníkov. Nechajte mäso chvíľu odpočinúť, potom krájajte na porcie.

3. krok

V miske zmiešajte orestovanú cibuľu, scedené uvarené krúpy, nastrúhané zemiaky, vajce a nasekané oregano. Osoľte, okoreňte a vymiešajte vláčne cesto. Na rozpálenej panvici z pripraveného cesta pečte menšie placky hrubé asi 1 – 1,5 centimetra.

4. krok

V panvici s výpekom po opekaní mäsa upražte 2pl cukru na karamel, pridajte čučoriedky, podlejte vínom a varte pokiaľ sa odparí všetok alkohol. Pridajte demiglace a zredukujte o 1/5. Na záver dochuťte.

5. krok

Na plytký tanier servírujte krúpové placky, pridajte nakrájané jahňacie v perníkovej kruste, podlejte čučoriedkovou omáčkou a ozdobte lístkami tymianu.

Náš tip

Pokiaľ sú vaše perníky „príliš mäkké“ a nedajú sa strúhať, vložte ich do mikrovlnnej rúry na 1 minútu bez pokrievky a vyberte. Keď vychladnú, mali by stvrdnúť. Pokiaľ stále nebudú dostatočne tvrdé, proces zopakujte.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre