Jahňacie kare gaštanové pyré reďkvičkový tatarák
Recept od Rusinu a Sedláka.

- 1 kg jahňací chrbát
Jahňací chrbát1 recept
- 150 g gaštany
Gaštany3 recepty
- 50 g maslo
Maslo161 receptov
- 2 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 200 ml šľahačková smotana
šľahačková smotana69 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- 200 g čierna reďkovka
čierna reďkovka1 recept
- 100 g tofu
Tofu1 recept
- 5 ml horčica
Horčica16 receptov
- 30 g oregano
Oregano8 receptov
- rozmarín
Rozmarín37 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- 1 ks citrón
Citrón45 receptov
- 100 g mascarpone
Mascarpone10 receptov
- mikrobylinky
Mikrobylinky12 receptov
- 150 g anglická slanina
Anglická slanina10 receptov
Postup prípravy receptu
Jahňací chrbát odblaňte, očistite, utrite papierovou utierkou do sucha a sprudka opečte na rozpálenej panvici po celom obvode na kvapke olivového oleja. Zabaľte ho do slaniny a dajte dopiecť do rúry vyhriatej na 180°C na 10 - 12 minút spolu s vetvičkami rozmarínu. Po upečení nechajte 5 minút odpočinúť a krájajte na vyššie medailónky.
V strednom kastróle uvarte na miernom ohni gaštany v smotane so štipkou soli a korenia do mäkka. Po uvarení pridajte maslo a celú zmes rozmixujte na hladké pyré, dochuťte soľou a korením.
Tofu rozdrvte medzi prstami, reďkvičku očistite a nakrájajte na malé kocky, oregano oberte z vetvičiek a nasekajte na jemno. Zmiešajte všetko spolu so syrom philadelphia, pridajte lyžičku dijónskej horčice, dochuťte citrónovou šťavou, soľou a korením.
Na plytký tanier servírujte Gaštanové pyré, jahňací chrbátik a reďkvičkový tatarák. Ozdobte bylinkami a ako omáčku použite výpek z mäsa.