0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Jahňacie kotlety na restovaných kuriatkach s bryndzovými haluškami

Recept od Horniaka a Martinkoviča. Tento sýty recept je v skratke Slovensko na tanieri. Hodí sa na drevené denko v strede stola horskej chaty, kde si na ňom pochutí celá rodina.

Jahňacie kotlety na restovaných kuriatkach s bryndzovými haluškami
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Predhrejte rúru na 180°C. Mäso očistite, osušte, osoľte a okoreňte. Ošúpte zemiaky, očistite kuriatka, väčšie kusy rozkrojte na polovicu, prípadne štvrtiny. Šalotku očistite a nasekajte na jemno. Cesnak očistite a nakrájajte na väčšie kúsky. Dajte zovrieť vyšší kastról osolenej vody. Bryndzu a smotanu zmiešajte dohromady, osoľte a okoreňte.

2. krok

Zemiaky nastrúhajte, pridajte k nim vajce, múku, mierne osoľte a vymiešajte tekutejšie cesto. V menších častiach ho presúvajte na dosku a z nej hádžte do vriacej vody halušky. Ak máte haluškovač, môžete ho použiť. Hotové ich sceďte a zmiešajte s bryndzovo-smotanovou zmesou.

3. krok

Slaninu nakrájanú na kocky upražte na panvici a odložte bokom. Túto panvicu aj s vypečeným tukom použijeme na orestovanie šalotky. Keď bude opražená do sklovita, pridáme kuriatka a restujeme spolu približne 3 minúty. Na záver okoreníme a osolíme.

4. krok

V Panvici s kovovou rúčkou (taká, ktorá môže ísť do rúry) rozpálime 3pl oleja a sprudka opečieme jahňacie kotlety z každej strany. Pridáme k nim nakrájaný cesnak a dáme dopiecť do trúby na 8 – 10 minút.

5. krok

Servírujeme halušky, ktoré posypeme praženou slaninkou, vedľa nich naberieme restované kuriatka a na vrch uložíme pečené kotlety.

Náš tip

Ako ozdobu tohto jedla odporúčam použiť na jemno nasekanú čerstvú pažítku, ktorá jedlo pozdvihne, nie len po chuťovej stránke.

Komentáre