3
Hlasov: 1
Hodnotenie: 3
Vy:

Jahňacie kotlety s bylinkovou salsou

Recept od Gašparových, alebo jahňacie kotlety na detviansky spôsob.

Jahňacie kotlety s bylinkovou salsou
3
Hlasov: 1
Hodnotenie: 3
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Jahňacie kotlety očistite, odblaňte, osušte, ostrým nožom vyčistite vytŕčajúce kosti, osoľte a okoreňte. Uvarené zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Cesnak pretlačte, pór očistite a biele časti nakrájajte na prúžky, alebo štvorčeky rovnomernej veľkosti. Slaninu nasekajte na malé kocky.

2. krok

Rozpáľte grilovaciu panvicu, pridajte do nej 1pl olivového oleja a osušené kotlety v nej sprudka opečte z oboch strán. Opekajte 2 – 3 minúty, následne pridajte maslo, pokvapkajte zľahka citrónovou šťavou, vypnite oheň a nechajte ďalších 5 minút na panvici pri izbovej teplote. Vďaka hrúbke grilovacej panvice, v ktorej sa teplo chvíľu drží aj po vypnutí plameňa, mäso „dôjde“.

3. krok

Na veľkej panvici vypražte slaninu, pridajte pór a restujte. Po chvíli pridajte pretlačený cesnak, premiešajte a pridajte nakrájané zemiaky. Restujte spolu približne 3 minúty, dochuťte soľou a korením.

4. krok

Do mixéra vložte obraté listy petržlenu, rozmarínu, horčicu, kapary a zalejte cca 100mll olivového oleja. Rozmixujte, ochutnajte a dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.

5. krok

Na plytký tanier servírujte ochutené zemiaky, na ne položte hotové kotlety, ktoré na povrchu natrite bylinkovou salsou.

Náš tip

1. Čistenie póru môže byť obtiažne, kvôli hline schovanej v záhyboch. Nakrájajte pór na menšie časti ešte pred čistením a potom ho vložte do lavóra so studenou vodou na minimálne 15 minút. Niekoľko krát ho rukou premiešajte. Voda nečistoty uvoľní a tie sa pekne separujú na dno lavóra. Potom stačí pór zozbierať z hladiny a oklepať v sitku.

2. Do salsy, okrem citrónovej šťavy môžete pridať aj očistenú citrónovú kôru, pridá jej to na citrusovej aróme.

Komentáre