Jahňacie kotlety v jogurte
Skvelý recept s osviežujúcim, melónovým šalátom.

- 800 g jahňacie kotlety
Jahňacie kotlety5 receptov
- 200 ml biely jogurt
Biely jogurt8 receptov
- 3 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 2 ks chilli
Chilli45 receptov
- 400 g melón
Melón1 recept
- 200 g mrkva
Mrkva41 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- tymián
Tymián33 receptov
- 1 pl citrónová šťava
Citrónová šťava13 receptov
Postup prípravy receptu
Do jogurtu pretlačte cesnak, poriadne osoľte a okoreňte. Jahňacie kotlety očistite, odblaňte a vložte na noc do jogurtovej marinády. Rúru predhrejte na 180°C.
Na panvici s kovovou rúčkou rozpáľte 1pl olivového oleja. Mäso vyberte z marinády a otrite ju, tak, aby z kotliet neokvapkávala. Kotlety z oboch strán sprudka opečte a vložte na 5 - 7 minút dopiecť do rúry. Následne nechajte 5 min. odpočinúť pri izbovej teplote, prikryté alobalom.
Melón očistite a nakrájajte na kocky, odstráňte jadierka. Mrkvu očistite a pomocou škrabky na zeleninu nastrúhajte tenké plátky. Chilli očistite, vyberte jadierka a nasekajte na jemno. Z 5pl olivového oleja, nasekaného chilli a citrónovej šťavy vytvorte dressing, ktorý zmiešate spolu s melónom a mrkvou.
Na plytký tanier servírujte melónový šalát, na vrch uložte hotové kotlety a ozdobte čerstvým tymiánom.