0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Jahňacie kotlety v jogurte

Skvelý recept s osviežujúcim, melónovým šalátom.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Do jogurtu pretlačte cesnak, poriadne osoľte a okoreňte. Jahňacie kotlety očistite, odblaňte a vložte na noc do jogurtovej marinády. Rúru predhrejte na 180°C.

2. krok

Na panvici s kovovou rúčkou rozpáľte 1pl olivového oleja. Mäso vyberte z marinády a otrite ju, tak, aby z kotliet neokvapkávala. Kotlety z oboch strán sprudka opečte a vložte na 5 - 7 minút dopiecť do rúry. Následne nechajte 5 min. odpočinúť pri izbovej teplote, prikryté alobalom.

3. krok

Melón očistite a nakrájajte na kocky, odstráňte jadierka. Mrkvu očistite a pomocou škrabky na zeleninu nastrúhajte tenké plátky. Chilli očistite, vyberte jadierka a nasekajte na jemno. Z 5pl olivového oleja, nasekaného chilli a citrónovej šťavy vytvorte dressing, ktorý zmiešate spolu s melónom a mrkvou.

4. krok

Na plytký tanier servírujte melónový šalát, na vrch uložte hotové kotlety a ozdobte čerstvým tymiánom.

Komentáre