2
Hlasov: 1
Hodnotenie: 2

Jarná panenka

Marinovaná panenka, hráškové pyré, jarná cibuľka a skvelá príloha v podobe chlebového knedlíku.

2
Hlasov: 1
Hodnotenie: 2
Stredná
Zložitosť receptu
40 minút
Čas prípravy
150 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso odblaňte, očistite a osoľte. Z olivového oleja, lahôdkového droždia, sušeného cesnaku a čerstvo mletého čierneho korenia zmiešajte marinádu a mäso doň uložte minimálne na 1 hodinu. Pripravte si vodný kúpeľ s udržateľnou teplotou 63°C.

2. krok

Rozohrejte veľkú panvicu a mäso sprudka dookola opečte do hneda. Vyberte ho na dosku a celý povrch natrite horčicou. Po 10 minuútach nakrájajte na 4 porcie, obaľte do šunky a zabaľte pomocou potravinovej fólie do pevných valčekov. Vložte do uzatvárateľného sáčku, vysajte vzduch a dajte variť do vodného kúpeľa na 130 minút.

3. krok

Hrášok uvarte do mäkka vo vriacej osolenej vode, tak aby nestratil sviežu farbu. Odľejte väčšinu vody, tak, aby v kastróle nebola nad povrchom uvareného hrášku, pridajte maslo a rozmixujte do hladka. Dochuťte soľou a korením.

4. krok

Reďkvičky umyte, nakrájajte na 1/4 a vložte na 60 minút do nálevu, ktorý pripravíte z citrónovej kôry a šťavy (z jedného citrónu), ryžového octu a studenej vody.

5. krok

Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, jarnú cibuľku nasekajte na jemno. Hlivu nasekajte, vložte do mlieka, priveďte k varu, stiahnite z ohňa a nechajte minimálne 15 minút lúhovať. Následne rozmixujte a nalejte na chlebovú striedku. Pridajte žĺtka, cibuľku, osoľte, okoreňte, zamiešajte a následne zľahka primiešajte sneh. Vložte na 10 minút do chladničky a pripravte veľký kastról s vriacou vodou. Na potravinovú fóliu vyklopte zmes, vytvarujte knedlík a poriadne zabaľte do fólie. Tú ešte raz zabaľte do vrstvy alobalu a dajte uvariť pod pokrievkou na 20 minút. Vyberte, nechajte vychladnúť a krájajte na kolieska.

6. krok

Mäso vyberte po uvarení z vodného kúpeľa, osušte papierovou utierkou a opečte dookola, aby sa šunka stala chrumkavou. Do panvice priložte aj knedlík, ktorý opečte na tuku.

7. krok

Na plytký tanier natiahnite hráškové pyré a postupne ukladajte knedlík a panenku. Dookola porozkladajte nakladanú reďkvičku a ozdote na jemno sekanou jarnou cibuľkou.

Komentáre