0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Jarný púčik s jedlou hlinou

Extravagantný recept od Rusinu a Sedláka, ktorým určite prekvapíte svojich blízkych a to nie len jeho lahodnou chuťou.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Stredná
Zložitosť receptu
10 min
Čas prípravy
10 min
Dĺžka varenia

Postup prípravy receptu

1. krok

Z múky, vajec, mlieka, kypriaceho prášku, cukru a soli zmiešajte tekuté cesto na lievance. Vanilkový lusk rozrežte a nožom vyškrabte vnútro. Mango rozrežte a vyberte dužinu.

2. krok

Na nepriľnavej panvici upečte z cesta malé lievance. V strednom kastróle pripravte z cukru karamel, pridajte dužinu manga, podlejte likérom a flambujte (nahnite panvicu k ohňu, aby sa alkohol zapálil a odvarte ho). Keď bude alkohol odvarený, pridajte maslo, a rozmixujte na pyré.

3. krok

Do stojatého mixéra vložte tvaroh, šľahačku, vanilku a vymixujte krém.

4. krok

Horkú čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli. (v kovovej miske, nad kastrólom s vriacou vodou). Pridajte maltodextrín, ktorý z čokolády vytvorí čokoládovú zeminu.

5. krok

Dezert servírujte do čistých hlinených kvetináčov. Vrstvu lievancov prekladajte vrstvou krému, vrch posypte čokoládovou zeminou a ozdobte lístkami medovky, ktoré budú vyzerať, ako výhonky.

Komentáre