0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Jelení chrbátik so zemiakovo-mascarponovou penou a omáčkou z brusníc

Pekný jednoduchý recept na divinu od Makovej a Kováčika.

Jelení chrbátik so zemiakovo-mascarponovou penou a omáčkou z brusníc
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Jelení chrbát očistite, odblaňte, osušte papierovou utierkou, osoľte a okoreňte. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Rúru predhrejte na 180°C.

2. krok

Do stredného kastróla pridajte vodu, zemiaky, poriadne osoľte a priveďte k varu. Varte na miernom ohni do mäkka. Sceďte, rozpučte s trochou vody v ktorej sa zemiaky varili a preceďte cez jemné sito (takto dosiahnete zamatovú štruktúru). Pridajte mascarpone, vyšľahajte rýchlym miešaním. Na záver dochuťte soľou.

3. krok

Na panvici s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) rozpáľte 1pl olivového oleja a vopred pripravené mäso v nej sprudka opečte z každej strany. Presuňte ho do rúry a pečte 7 – 8 minút. Opatrne mäso vyberte, prikryte alobalom a nechajte aspoň 8 – 10 minút odpočinúť, potom nakrájajte na porcie.

4. krok

V menšom kastróle skaramelizujte lyžicu cukru, podlejte červeným vínom a odvarte alkohol. Pridajte brusnicový džem, zamiešajte a zredukujte o 1/4. Na záver dochuťte soľou a korením.

5. krok

Na plytký tanier servírujte penu zo zemiakov, položte kusy mäsa, pokvapkajte omáčkou dookola a ozdobte čerstvými bylinkami, ktoré si môžete vopred nasekať na jemné prúžky.

Náš tip

Keď varíte zemiakové pyré, môžete proces urýchliť tým, že zemiaky nakrájate na čo najmenšie kocky a vložíte ich do vriacej osolenej vody. Budú do mäkka behom niekoľkých krátkych minút.

Komentáre