0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Jelenia panenka, hokkaidó pyré a hruškové chutney

Skvelý recept na exkluzívny kúsok diviny.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Panenku odblaňte a očistite. Osoľte, okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Rúru vyhrejte na 180°C. Na panvici s kovovou rúčkou rozohrejte 2pl olivového oleja, panenku utrite papierovou utierkou do sucha a sprudka ju opečte z každej strany. Do panvice pridajte vetvičiky rozmarínu, tymiánu, 2 strúčiky roztlačeného cesnaku a vložte do rúry dopiecť na 7 - 8 minút. Po upečení nechajte minimálne 5 minút odpočinúť a krájajte na medajlónky.

2. krok

Tekvicu hokkaidó umyte, rozrežte, odstráňte jadierka a nasekajte na kocky. V strednom kastróle s pokrievkou ju uvarte v menšom množstve osolenej vody do mäkka. Preložte ju do mixéra spolu s maslom a šľahačkovou smotanou. Rozmixujte na jemné pyré, dochuťte soľou a korením.

3. krok

Hrušky očistite, rozštvrťte, zbavte jadierok a nasekajte na plátky. Červenú cibuľu ošúpte a nasekajte na jemno. V menšom kastróle s pokrievkou orestujte cibuľu do hneda na 3pl slnečnicového oleja. Pridajte hrušky, škoricu, pálivú papriku, badián, klinčeky a restujte 2-3 minúty za stáleho miešania. Prilejte 200ml horúcej vody, prikryte a uduste do mäkka. Na záver dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.

4. krok

Na plytký tanier servírujte pyré, vedľa uložte mäso a k ním do malej mištičky hruškové chutney.

Komentáre