Jelenia panenka, hokkaidó pyré a hruškové chutney
Skvelý recept na exkluzívny kúsok diviny.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Panenku odblaňte a očistite. Osoľte, okoreňte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Rúru vyhrejte na 180°C. Na panvici s kovovou rúčkou rozohrejte 2pl olivového oleja, panenku utrite papierovou utierkou do sucha a sprudka ju opečte z každej strany. Do panvice pridajte vetvičiky rozmarínu, tymiánu, 2 strúčiky roztlačeného cesnaku a vložte do rúry dopiecť na 7 – 8 minút. Po upečení nechajte minimálne 5 minút odpočinúť a krájajte na medajlónky.
  2. Tekvicu hokkaidó umyte, rozrežte, odstráňte jadierka a nasekajte na kocky. V strednom kastróle s pokrievkou ju uvarte v menšom množstve osolenej vody do mäkka. Preložte ju do mixéra spolu s maslom a šľahačkovou smotanou. Rozmixujte na jemné pyré, dochuťte soľou a korením.
  3. Hrušky očistite, rozštvrťte, zbavte jadierok a nasekajte na plátky. Červenú cibuľu ošúpte a nasekajte na jemno. V menšom kastróle s pokrievkou orestujte cibuľu do hneda na 3pl slnečnicového oleja. Pridajte hrušky, škoricu, pálivú papriku, badián, klinčeky a restujte 2-3 minúty za stáleho miešania. Prilejte 200ml horúcej vody, prikryte a uduste do mäkka. Na záver dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  4. Na plytký tanier servírujte pyré, vedľa uložte mäso a k ním do malej mištičky hruškové chutney.