0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kačacia pečeň s humusom a cibuľovým chutney

Pekné predjedlo, alebo malé jedlo pre milovníkov pečienok.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kačaciu pečeň namočte na 5 minút do mlieka, následne osušte a nakrájajte na sústa. Rozpáľte panvicu na miernom ohni, pridajte 1pl oleja a pečienky sprudka opečte (2-3 minúty za stáleho miešania). Osoľte a okoreňte.

2. krok

Konzervovaný cícer, tahini pastu, olivový olej, rascu, štipku soli a cesnakovú pastu vložte do mixéra. Rozmixujte do hladka pri čom hustotu upravujte pridávaním vlažnej vody. Dochuťte limetkovou šťavou, soľou a korením.

3. krok

Cibuľu ošúpte a nasekajte na tenké prúžky. V strednom kastróle skaramelizujte kryštáľový cukor, pridajte cibuľu, badián, škoricu, chilli a podlejte vínom. Odvarte alkohol, osoľte a duste, pokým získate konzistenciu džemu. Dochuťte soľou a korením.

4. krok

Do širokých tanierov servírujte humus, naň poukladajte hotové pečienky a na vrch chutney z červenej cibule. Ozdobte čerstvými bylinkami.

Komentáre