Kačacia pečeň s humusom a cibuľovým chutney
Pekné predjedlo, alebo malé jedlo pre milovníkov pečienok.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Kačaciu pečeň namočte na 5 minút do mlieka, následne osušte a nakrájajte na sústa. Rozpáľte panvicu na miernom ohni, pridajte 1pl oleja a pečienky sprudka opečte (2-3 minúty za stáleho miešania). Osoľte a okoreňte.
  2. Konzervovaný cícer, tahini pastu, olivový olej, rascu, štipku soli a cesnakovú pastu vložte do mixéra. Rozmixujte do hladka pri čom hustotu upravujte pridávaním vlažnej vody. Dochuťte limetkovou šťavou, soľou a korením.
  3. Cibuľu ošúpte a nasekajte na tenké prúžky. V strednom kastróle skaramelizujte kryštáľový cukor, pridajte cibuľu, badián, škoricu, chilli a podlejte vínom. Odvarte alkohol, osoľte a duste, pokým získate konzistenciu džemu. Dochuťte soľou a korením.
  4. Do širokých tanierov servírujte humus, naň poukladajte hotové pečienky a na vrch chutney z červenej cibule. Ozdobte čerstvými bylinkami.