0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kačacie prsia doružova, variácia tekvice, badiánová omáčka

Recept Michnu a Strapka.

Kačacie prsia doružova, variácia tekvice, badiánová omáčka
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Stredná
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
20 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Na odblanených kačacích prsiach narežeme kožu, položíme kožou na rozpálenú panvicu, posolíme, pokoreníme, pridáme maslo, bylinku, dáme dopiecť do rúry na 10 minút

2. krok

Maslovú tekvicu očistíme, časť nakrájame na kolieska, časť na kocky, zvyšok použijeme na pyré

3. krok

Tekvicu zalejem vodou, posolíme a varíme do mäkka, následne do hladka rozmixujeme, podľa potreby pridáme soľ, citrónovú kôru a šťavu a zjemníme maslom

4. krok

Na panvici opečieme šľachy z kačacích pŕs a badián, pridáme červené víno, korenie a necháme odpariť alkohol a pridáme demi glace takto varíme 4 minuty.

5. krok

Omáčku zredukujeme na polovicu, pridáme med, bylinky a zjemníme maslom

Komentáre