Kačacie prsia, hráškové pyré, brusnicová omáčka
Elegantný recept na kačacie prsia od Derďákovcov.

- 4 ks kačacie prsia
Kačacie prsia16 receptov
- 100 ml brusnicový džem
Brusnicový džem2 recepty
- 30 g rozmarín
Rozmarín37 receptov
- 500 g mrazený hrášok
Mrazený hrášok11 receptov
- 150 ml šľahačková smo
šľahačková smo2 recepty
- 10 g mäta
Mäta14 receptov
- 200 ml červené víno
červené víno24 receptov
- 50 g maslo
Maslo161 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
Postup prípravy receptu
Kačacie prsia očistite, odblaňte, kožu narežte o osoľte. Rúru predhrejte na 200°C. Panvicu s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) postavte na sporák a bez oleja do nej vložte kačacie prsia kožou dolu. Zvýšte teplotu a nechajte nech sa tuk z kože prirodzene vypečie. Po približne 4 minútach prsia otočte na druhú stranu, aby sa celé mäso zatiahlo vo vypečenom tuku. Potom do panvičky pridajte rozmarín a vložte do vyhriatej trúby na 7 – 8 minút. Po upečení nechajte prsia minimálne 5 minút odpočinúť, následne narežte na na sústa.
V strednom kastróle priveďte k varu menšie množstvo osolenej vody a hrášok v nej varte 5 - 7 minút, tak, aby nestratil peknú farbu. Následne sceďte a vložte do mixéra spolu s mätou, smotanou, maslom a rozmixujte do hladka. Následne dochuťte soľou a korením.
Na panvici po kačacích prsiach priveďte víno k varu a odvarte alkohol. Pridajte brusnicový džem a zredukujte na polovicu. Na záver dochuťte korením.
Na plytký tanier servírujte pyré, omáčku a nakrájané kačacie prsia.