0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kačacie prsia, hráškové pyré, brusnicová omáčka

Elegantný recept na kačacie prsia od Derďákovcov.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
8 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kačacie prsia očistite, odblaňte, kožu narežte o osoľte. Rúru predhrejte na 200°C. Panvicu s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) postavte na sporák a bez oleja do nej vložte kačacie prsia kožou dolu. Zvýšte teplotu a nechajte nech sa tuk z kože prirodzene vypečie. Po približne 4 minútach prsia otočte na druhú stranu, aby sa celé mäso zatiahlo vo vypečenom tuku. Potom do panvičky pridajte rozmarín a vložte do vyhriatej trúby na 7 – 8 minút. Po upečení nechajte prsia minimálne 5 minút odpočinúť, následne narežte na na sústa.

2. krok

V strednom kastróle priveďte k varu menšie množstvo osolenej vody a hrášok v nej varte 5 - 7 minút, tak, aby nestratil peknú farbu. Následne sceďte a vložte do mixéra spolu s mätou, smotanou, maslom a rozmixujte do hladka. Následne dochuťte soľou a korením.

3. krok

Na panvici po kačacích prsiach priveďte víno k varu a odvarte alkohol. Pridajte brusnicový džem a zredukujte na polovicu. Na záver dochuťte korením.

4. krok

Na plytký tanier servírujte pyré, omáčku a nakrájané kačacie prsia.

Komentáre