Kačacie prsia, hráškové pyré, brusnicová omáčka
Elegantný recept na kačacie prsia od Derďákovcov.
Porcie Čas prípravy
4osoby 8minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 8minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Kačacie prsia očistite, odblaňte, kožu narežte o osoľte. Rúru predhrejte na 200°C. Panvicu s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) postavte na sporák a bez oleja do nej vložte kačacie prsia kožou dolu. Zvýšte teplotu a nechajte nech sa tuk z kože prirodzene vypečie. Po približne 4 minútach prsia otočte na druhú stranu, aby sa celé mäso zatiahlo vo vypečenom tuku. Potom do panvičky pridajte rozmarín a vložte do vyhriatej trúby na 7 – 8 minút. Po upečení nechajte prsia minimálne 5 minút odpočinúť, následne narežte na na sústa.
  2. V strednom kastróle priveďte k varu menšie množstvo osolenej vody a hrášok v nej varte 5 – 7 minút, tak, aby nestratil peknú farbu. Následne sceďte a vložte do mixéra spolu s mätou, smotanou, maslom a rozmixujte do hladka. Následne dochuťte soľou a korením.
  3. Na panvici po kačacích prsiach priveďte víno k varu a odvarte alkohol. Pridajte brusnicový džem a zredukujte na polovicu. Na záver dochuťte korením.
  4. Na plytký tanier servírujte pyré, omáčku a nakrájané kačacie prsia.