0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kačacie prsia, jablkové pyré a glazovaná šalotka

Elegantný recept, podľa ktorého pripravíte klasické jesenné suroviny inak, ako doteraz.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Stredná
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Kačacie prsia očistite, odblaňte, kožu narežte o osoľte. Rúru predhrejte na 200°C. Panvicu s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) postavte na sporák a bez oleja do nej vložte kačacie prsia kožou dolu. Zvýšte teplotu a nechajte nech sa tuk z kože prirodzene vypečie. Po približne 4 minútach prsia otočte na druhú stranu, aby sa celé mäso zatiahlo vo vypečenom tuku. Potom do panvičky pridajte rozmarín a vložte do vyhriatej trúby na 7 – 8 minút. Po upečení nechajte prsia minimálne 5 minút odpočinúť, následne narežte na na sústa.

2. krok

Jablká ošúpte, vyberte jadrá a nakrájajte. Vložte ich do malého kastróla, podlejte trochou vody, zakryte pokrievkou a uduste do mäkka. Po uvarení sceďte, vložte do mixéra, pridajte štipku škorice, smotanu. mierne osoľte, okoreňte a rozmixujte na jemné pyré.

3. krok

šalotky očistite a rozrežte na polovice. V menšom kastróle skaramelizujte cukor, vlejte víno, odvarte alkohol a vložte doň pripravené šalotky. Redukujte spolu 3 minúty, pridajte maslo, zamiešajte a šalotky vyberte. Omáčku ďalej redukujte na konzistenciu sirupu. Dochuťte soľou a korením.

4. krok

Baby mrkvu uvarte v osolenej vode do stavu al-dente. Po uvarení ich sceďte a nechajte odpariť. V panvici s výpekom po kačacích prsiach rozpustite zvyšok masla a mrkvu v nej opečte. Na záver zľahka osoľte a okoreňte.

5. krok

Na plytký tanier do stredu "natiahnite" vrstvu jablkového pyré, na vrch uložte kačacie prsia. dookola rozmiestnite glazované šalotky a opečenú mrkvu. Polejte omáčkou z vína a ozdobte petržlenovou vňaťou.

Komentáre