0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Kačacie prsia na aromatizovanej špargli

Recept od Rusinu a Sedláka. Krásne farby, chutné a voňavé jedlo. Tento recept patrí do kategórie „zahraj sa“ preto ho odporúčam na víkend, alebo dni voľna.

Kačacie prsia na aromatizovanej špargli
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Predhrejte trúbu na 200°C. Kačacie prsia očistite, kožu narežte a poriadne osoľte z každej strany. Pomaranče a citrón odšťavte. V studenej vode umyte špargľu, fazuľové lúsky a osušte ich. Tekvicu očistite, prekrojte, vyberte zo stredu semiačka s vnútornou dužinou a nakrájajte na kocky. (v prípade tekvice Hokkaidó nemusíte tekvicu šúpať)

2. krok

Panvicu s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do trúby) postavte na sporák a bez oleja do nej vložte kačacie prsia kožou dolu. Zvýšte teplotu a nechajte tuk z kože prirodzene vypiecť. Približne po 4 minútach prsia otočte na druhú stranu, aby sa celé mäso zatiahlo vo vypečenom tuku. Potom ich opäť obráťte kožou dolu, pokvapkajte esenciálnymi olejmi a vložte do vyhriatej trúby na 7 – 8 minút. Prsia, ktoré takto pripravíte budú zvonka chrumkavé a vnútri šťavnaté a chutné.

3. krok

Do širšieho kastróla pridajte med a tekvicu nakrájanú na kocky. Za stáleho miešania orestujte a prilejte šťavu z pomarančov a citróna. Duste úplne do mäkka, stiahnite z ohňa, následne rozmixujte ponorným tyčovým mixérom. Pyré odporúčam precediť cez jemné sitko, aby malo dokonale zamatovú štruktúru. Tento krok však môžete vynechať. Kým je pyré teplé, vmiešajte doň 80g masla, o chvíľu aj mascarpone. Dochuťte soľou a korením.

4. krok

Na panvičke rozpáľte zvyšok masla, sprudka na ňom opečte špargľu a fazuľové lúsky. Po chvíľke podlejte vínom a vyvarte alkohol.

5. krok

Na plytký tanier servírujte tekvicové pyré, naň odležané a nakrájané kačacie prsia (kožou hore), bokom špargľu a lúsky. Ozdobte mikrobylinkami.

Náš tip

Kačacie prsia sa pri servírovaní podobajú hovädzím steakom. Aby ste neprišli o šťavy uzavreté vo vnútri, nekrájajte mäso hneď. Nechajte ho 5 – 8 minút po upečení odpočinúť. Na rozdiel od steaku, prsia nikdy nezakrývajte alobalom, inak prídete o chrumkavú kožu.

Komentáre